• "A citi nu înseamnă doar a silabisi"

    Categoria: mizerie



        De obicei nu folosesc fotografii așa mari în postările mele, dar după titlu și cover cred că ți-ai dat seama că vorbim de ceva masiv aici, ceva impozant, ceva „grande”, cum dorești să-i spui. Cu riscul de a te insulta destul de rău, cred că ești mai bou ca el dacă ți se pare că această „piesă” este tare. Îmi pare rău că trebuie să folosesc astfel de cuvinte, dar băiețelul ăsta e șocant - a pupat juriul în cur la „Românii au talent”, a venit cu o piesă în care explica în câteva strofe cât este el de naționalist și cum i-au murit lui părinții și cât de mult îi lipsesc aceștia. Uite, nu vreau să par insensibil sau ceva similar, dar după cum zicea Pacha Man într-un interviu (aici fac o paranteză mai mare în care vreau să menționez că nici pe rapper-wanna-be-ul ăla nu îl suport, dar cred că atunci când a comentat situația acestui băiețel - „Țuțulică”, cum l-a alintat el - a pus punctul pe „i” fără nici un pic de ezitare, de asemenea, probabil cele mai bune cuvinte ale lui vreodată), dacă „Românii au talent” era o emisiune caritabilă, atunci băiatul ăsta avea tot dreptul să câștige; DAR, cum nu este, eu unul nu pricep de ce a câștigat. Hai totuși să nu răscolim în căcat dacă tot miroase a iarnă afară și să trecem la piesa bomba.

    Țuțu - Duduie (Trage pe bass)


    Ok, nici nu o să mă chinui să ating subiectul înfățișare, având în vedere că la „Românii au talent” era pișat pe el de emoții, lacrimi de crocodil și alte alifii, acum apare exact așa cum se vede. Nu vreau să fiu răutăcios (cred că voi mai spune asta de o sută de ori) dar nu cred că „micul 50 cent” a ales numele piesei, nu e cine știe ce chestie extraordinară, dar cu IQ-ul lui nu cred că ajungea atât de departe. Avem „duduie” cu sensul de: bubuie, zdrăngăne, rupe bassul, etc. și cu sensul de gagică, bunăciune, piesă, martaloagă, pițipoancă, sau alte sinonime pe care le mai poate da un cercopitec cuvântului femeie. Apoi, având în vedere că s-a lansat „în lumea muzicii de calitate” (cum ar spune Cheloo în piesa „În zgomot de măsele supte” - parodie la „Drop it like it's hot” a lui Snoop Dogg, mai nou Snoop Lion care cântă reggae, dar asta e cu totul și cu totul altă poveste pe care abia aștept să v-o povestesc) băiețelul nostru ne duce cu gândul la cocaină prin continuarea sau titlul alternativ al piesei, nu știu exact ce se vrea a fi, adică „Trage pe bass”, unde, clar ca lumina zilei, înlocuiești prima consoana din cuvântul „bass” cu „n”, eventual mai tai un „s” din cuvânt, dar la cum se scrie în ziua de astăzi merge și așa și vezi ce-ți iese.

    Concluzie, din „mucea” (regionalism pentru papă-lapte) care era când a ajuns la „Românii au talent” cu versurile și povestea emoționantă, a ajuns marele „50 cent cel mic” de România (așa cum relatează nu mai știu ce mizerie de program, probabil „PRO TV” care l-a și lansat cu putere în groapa cu căcat în care se află acum) care are pipițe golașe, tipic videoclipurilor contemporane, vestimentație specifică „Okapi” (mai larg, ochelari de ciumeg, ex: Maximilian) și tot „HaHaHa Production”-ul (bling-bling-uri, ex: Cabron), și „versuri” tată! și ce versuri încă! Cele mai tari din ultima vreme, parol!

    Țuțu - Duduie (Trage pe bass) - versuri

    Duduie cand apare
    Stie sa-i bage pe toti in stare
    Nu e cum pare
    Duduia din toate e cea mai tare
    Pe tocuri inalte, 1,90
    Ai vea, ma, cumnate, s-o iei si sa pleci
    Haine stilate, cand trece te apleci
    N-are defecte, ca sa intelegi
    Duduie-n filmul ei
    Vrea masculi, nu baietei
    Cu bani grasi si nu cu lei
    Deci ai grija, boss, ce vrei
    Nu pica usor, boy
    Te face de te inmoi
    E un fel de fel de soi
    Corpul ei face razboi
    Daca se misca, toti zic pas
    Provoaca orice balans
    Bea, dar se tine stas
    Stie sa traga pe bass
    Daca se misca toti zic pas
    Provoaca orice balans
    Bea, dar se tine stas
    Stie sa traga pe bass
    Trage pe bass
    Uite-o cum trage pe bass [x4]
    Duduie [x40]
    Cum face, zici ca-i nebuna
    La toti ne place, frate, e prea buna
    N-ai ce-i face, zici ca-i din guma
    Tot ce face-i ca o stapana
    Wow, cand face show, in club e regina
    Blow, are flow, de-ti tremura retina
    Freaca mintea, ca o vezi din prima
    Iti creste pulsul si adrenalina
    Iti intra in trip, iti face rutina
    Te lasa moale, ca plastilina
    N-are prietene, e singura cuc
    Dar are prieteni mii pe Facebook
    Duduia-i satula deja de fani
    E ca Pamela printre golani
    Daca se misca toti zic pas
    Provoaca orice balans
    Bea, dar se tine stas
    Stie sa traga pe bass
    Daca se misca toti zic pas
    Provoaca orice balans
    Bea, dar se tine stas
    Stie sa traga pe bass
    Trage pe bass
    Uite-o cum trage pe bass [x4]
    Duduie [x60]

    Nu e cine știe ce omul, dar mare dreptate are!

    Nici nu știu dacă  să aștept păreri, probabil vor ieși certuri, dar în caz că scrie cineva, cred că putem discuta. O zi bună!


    2 comentarii:

    1. După cum ziceam în privat azi dimineață :Avem 2000 pe puțin de raperi in România și nu stiu dacă sunt 10 de toți care să merite să-i numim raperi...

      RăspundețiȘtergere

    Având în vedere că eu înjur, tu de ce n-ai face la fel? ce scrii aici ține doar de tine

    Arhivă