• "A citi nu înseamnă doar a silabisi"

    Teatrul de vară


    mergeam liniștit pe bulevardul Ștefan cel Mare cu un amic și ce zăresc? cocoțat într-un TIR de cursă lungă cu mesajul „Gabarit depășit” zăcea în plină glorie fântâna arteziană din Teatrul de vară. Mă întreb ce vor pune în loc.



    Fântâna artezianã din centrul municipiului Vaslui a fost demontatã pentru reabilitare. Dupã finalizarea lucrãrilor cuprinse în Planul Integrat de Dezvoltare Urbanã a municipiului, cel mai probabil în vara anului viitor, fântâna respectivã va fi repusã pe vechea locatie.
    Construitã în anii 1985, fântâna artezianã din centrul orasului, de lângã parcul spre bazar, era de multã vreme dezafectatã, dat fiind starea de degradare în care ajunsese. Nu doar conductele de alimentare cu apã a respectivului edificiu au fost afectate de trecerea vremii, dar chiar si unele bucãti de inox au fãcut cu ochiul amatorilor de suveniruri sau vânzãtorilor de fier vechi. Odatã cu reabilitarea Centrului Civic al Vasluiului, municipalitatea a început lucrãrile de reabilitare a fântânei respective, inclusiv de refacere a retelei de apã si de curãtare a exteriorului, pentru a reda acestui obiectiv frumusetea si functiunea de odinioarã, de pânã în anii 1990! “Fântâna artezianã respectivã a intrat într-un proces de reabilitare, si va fi reamplasatã pe vechiul loc odatã cu finalizarea lucrãrilor de reabilitare a Centrului Civic. Cel mai târziu în vara anului viitor, vasluienii vor putea admira din nou acest element reprezentativ pentru municipiul nostru”, a declarat Geanina Tofan, purtãtorul de cuvânt al primãriei Vaslui.
    sursa - vrn

    P.S.: Îmi cer scuze pentru întârziere, postarea era gata încă de aseară, doar că am ceva probleme cu cablul USB de la telefon și nu am putut scoate fotografia - așa că am făcut un update astăzi de pe situl celor de la Vremea Nouă.

    6 comentarii:

    1. "bucãti de inox au fãcut cu ochiul amatorilor de suveniruri"... Ce faceau astia, le puneau in vitrina? Le aratau oaspetilor? Chiar ma bucur ca s-au gandit sa repare fantana arteziana intr-un final, n-am mai vazut-o functionand de cand eram de o schioapa :))

      RăspundețiȘtergere
      Răspunsuri
      1. „Fântâna artezianã respectivã a intrat într-un proces de reabilitare, si va fi reamplasatã pe vechiul loc odatã cu finalizarea lucrãrilor de reabilitare a Centrului Civic. „Cel mai târziu în vara anului viitor, vasluienii vor putea admira din nou acest element reprezentativ pentru municipiul nostru”, a declarat Geanina Tofan, purtãtorul de cuvânt al primãriei Vaslui” - grozav, în loc să aducă ceva nou, o s-o pună tot pe asta. Mă rog, măcar să funcționeze.

        Ștergere
      2. Nu intotdeauna ceva nou e si mai bun; parerea mea e ca daca o reabiliteaza o sa arate super ok :). + ca e acolo de cand ma stiu, n-ar mai fi la fel fara:D.

        Ștergere
      3. Dar ar putea să facă una noua care să arate la fel. Indiferent în ce mod ar trata ei vechea fântână și orice i-ar face tot va rugini mai repede decât una nouă sau mai știu eu ce se va întâmpla.

        Ștergere
    2. Putem noi ca oameni sa ne imaginam ce frumos va arata?

      RăspundețiȘtergere
      Răspunsuri
      1. Nu știu, putem oare? hai să facem un exercițiu de imaginație în grup. Un soi de „brainstorming”

        Ștergere

    Având în vedere că eu înjur, tu de ce n-ai face la fel? ce scrii aici ține doar de tine

    Arhivă